Nieuws

NLknipsel

Designhus presenteert een expo over de Deense designer Finn Juhl (1912-1989). Als hommage aan deze meubelarchitect loopt in Designhus Tervuren van 4 tot 30 oktober 2022 een unieke tentoonstelling over zijn meubelontwerpen. Finn Juhl verwierf bekendheid met zijn innovatieve meubelontwerpen waarbij traditionele concepten en productiemethoden uitgedaagd werden. Hij ontwierp massief houten meubilair met verleidelijke organische vormen tot stand gekomen dankzij superieur vakmanschap. In het midden van de 20ste eeuw was hij de internationale ambassadeur van het Deense design. De tentoonstelling biedt een overzicht van de vernuftige meubelontwerpen van Finn Juhl waarvan hij het merendeel heeft ontworpen in de jaren ’40 en ’50. Bezoekers worden bovendien uitgenodigd om de verfijnde esthetiek van zijn ontwerpen niet alleen te zien maar ook te ervaren.

De expo wordt georganiseerd i.s.m. Onecollection, een Deense meubelproducent die sinds 2001 de exclusieve rechten heeft om zijn meubelen te vervaardigen met het label ‘House of Finn Juhl’.

Een thematische selectie van zijn meubelontwerpen is tijdens Design September 2022 van 13 tot 30 september 2022 reeds te zien bij Husk Gallery in Brussel. Tijdens haar expo met de Belgische kunstenaar Peter Depelchin (°1985), focust de kunstgalerie op Finn Juhls ontwerpen die beïnvloed werden door de beeldende kunst, alsook op "A Study for an Art Collector", zijn interieurontwerp voor kunstverzamelaars uit 1948. Meer info vindt u op www.huskgallery.com

 A160E61A E2D8 4780 9512 D3BAF7006A36

In 1953 heeft Finn Juhl een paneelsysteem ontworpen om zijn interieurontwerpen op een gesofisticeerde manier aan te vullen. Het paneelsysteem transformeert een muur tot een integraal deel van een totaalconcept. House of Finn Juhl heeft dit systeem heruitgebracht omdat het nog steeds praktisch is en het beantwoordt aan de hedendaagse noden aan een flexibel opbergsysteem. Dit Panel system maakt nu ook deel uit van de Designhus Project Studio in Tervuren om unieke interieurs te creëren. We geven u hierover graag advies op maat! Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor meer info.

panelsystem

Vanaf dit najaar is de collectie van COR ook bij Designhus te vinden. We introduceren met veel genoegen het designmeubilair van het Duitse merk, dat sinds 1954 tijdloos design van onberispelijke kwaliteit produceert. Ontdek de uitgebreide COR collectie met sofa’s, loungezetels, stoelen en tafels in Tervuren. Test onder meer het grote comfort van de Conseta sofa in onze showroom en de eindeloze mogelijkheden en troeven van deze klassieker. Deze modulaire sofa wordt op maat van uw interieur samengesteld, alsook afgestemd op uw persoonlijk zitcomfort en esthetische wensen! Klik HIER om alle COR catalogi te ontdekken.

bannerCOR

logo achetgrondOp zoek naar professioneel advies om uw interieur een echte nordic touch te geven of hulp nodig om uw woon- of bedrijfsruimte in te richten?
Wie houdt van een tijdloze Scandinavische woonstijl, kan bij Designhus nu ook terecht in onze nieuwe projectstudio voor uitgebreider interieur- en
stijladvies. Voor uw specifieke project zoeken we naar de beste aanpak en formule. Onze architecte kan ter plaatse komen om met u naar de juiste stukken en combinaties te zoeken om uw uniek interieur op maat te creëren. Contacteer ons voor een eerste vrijblijvende afspraak of kom eens langs in de showroom om samen uw interieurwensen te realiseren!

Laat je inspireren door onze  Pinterestpagina en/of op Instagram om je interieur een Nordic touch te geven!

 Instagram

 

Inschrijven voor de nieuwsbrief